From: Museumkaart <noreply-museumkaart@dbfmail.nl>
To: RAI
Sent: Wednesday, June 23, 2010 18:16:14
Subject: E-magazine juni 2010

Indien u deze mail niet kunt lezen klik dan hier.

Geachte heer RAI
E-magazine juni
Voor Museumkaarthouders
Jaargang 2010
Vanaf 1 juli kunt u met uw Museumkaart naar NEMO in Amsterdam en Panorama Mesdag in Den Haag. Per 1 oktober geeft uw Museumkaart ook toegang tot het Anne Frank Huis en het Paleis op de Dam in Amsterdam. De toegangsprijzen van de musea zijn gestegen. Daarom is het nodig dat de prijs van de kaart per 1 juli meestijgt. Dit om de musea te kunnen blijven ondersteunen. Voor meer achtergrondinformatie klik hier. Museumkaart: blijf ontdekken! Deze keer:

Laat u verrassen door de kleurrijke Charlotte Mutsaers
Royal Class, vorstelijk reizen
Laat u rondleiden in de wereld van kunst!
Colloquium Kunstgeschiedenis
Culturele zomerzondag aan de Maas!
Algemene Kunstgeschiedenis
Zet kunst en cultuur op de kaart!

Meer aanbiedingen

top Letterkundig Museum Den Haag
Laat u verrassen door de kleurrijke Charlotte Mutsaers
Gratis rondleidingen en een kleine verrassing
Voor Museumkaarthouders organiseert het Letterkundig Museum in juli en augustus elke woensdag om 11 uur gratis rondleidingen door de tentoonstelling Charlotte Mutsaers. Paraat met pen en penseel. Bovendien ontvangt u op vertoon van uw Museumkaart een kleine verrassing.

‘Mijn werk is een autobiografie van het gevoel’, aldus schrijfster en kunstenares Charlotte Mutsaers. Ze is intens, aanstekelijk en verrassend. Ook op papier en doek. De tentoonstelling is te zien tot en met 29 augustus 2010 en wordt begeleid door een gelijknamig Schrijversprentenboek.

LetMus__mutsaers_affiche.jpg
Meer over deze aanbieding
Meer over deze tentoonstelling
Meer over het museum
top Spoorwegmuseum Utrecht
Royal Class, vorstelijk reizen
gratis lezingen
In het kader van de tentoonstelling ‘Royal Class, vorstelijk reizen’ organiseert Het Spoorwegmuseum een aantal lezingen.

Was prins Bernhard een deugniet, of deugde hij niet? De laatste tijd is er een stortvloed aan publicaties geweest over prins Bernhard, historicus Han van Bree geeft een voorlopig eindoordeel.

The making of… Royal Class, vorstelijk reizen
Conservator Jos Zijlstra gaat in op de totstandkoming van de tentoonstelling ‘Royal Class, vorstelijk reizen’. Een boeiend verhaal vol anekdotes over koninklijk reizen.

Museumkaarthouders kunnen de lezingen gratis bijwonen. Reserveren is noodzakelijk. Kijk bij meer over deze aanbieding.

Ju03Bhumibol.jpg
Meer over deze aanbieding
Meer over deze tentoonstelling
Meer over het museum
top
Laat u rondleiden in de wereld van kunst!
Neem nu een jaarabonnement voor slechts € 25,00
Museumtijdschrift is het grootste onafhankelijke kunsttijdschrift van Nederland.
Een schitterend uitgevoerd tijdschrift, dat u achtmaal per jaar rondleidt langs de mooiste exposities in binnen-en buitenland.
Leest u graag over oude en moderne kunst, fotografie, design en architectuur? Maar ook over archeologie, cultureel erfgoed en etnografica? Dan mag u Museumtijdschrift niet missen!

Maak nu kennis met Museumtijdschrift! Profiteer tijdelijk van het aanbod van een jaarabonnement voor slechts € 25,00 (in plaats van € 55,70).

waanders%20Cover%204%20voor%20web.jpg
Meer over deze aanbieding
Meer informatie over Museumtijdschrift
top
Colloquium Kunstgeschiedenis
Academische colleges in 4 semesters
In september start op 15 plaatsen in Nederland het Colloquium Semester 1. Voor houders van een Museumkaart geldt een korting van € 25. Als u voor 2 semesters tegelijk inschrijft ontvangt u bovendien € 10 extra combinatiekorting. Titiaan, De hemelse en de aardse liefde (detail), c. 1513-1514,
Galleria Borghese, Rome
Titiaan-met-VA-logo1.jpg
Meer informatie en inschrijven
top Wereldmuseum, Fotomuseum Rotterdam
Culturele zomerzondag aan de Maas!
Hotel New York | Wereldmuseum | Nederlands Fotomuseum
Op zondag genieten van een cultureel dagje uit aan de Maas. Hotel New York, het Wereldmuseum en het Nederlands Fotomuseum bieden u een uniek zomerarrangement: geniet van een brunch op de plek waar vroeger de passagiersschepen naar de Nieuwe Wereld vertrokken, bekijk fotografie van toen en (her)beleef de ‘70’s. Ontdek aan de overkant van de Maas de verrassende kunst van de Inca’s.

© Bob van Dam / Nederlands Fotomuseum

Bobvandam_Nederlands%20Fotomuseum.jpg
Meer over deze aanbieding
top
Algemene Kunstgeschiedenis
Hét standaardwerk over de geschiedenis van de kunst
Algemene kunstgeschiedenis is alom geprezen als het meest volledige boek over de geschiedenis van de kunst dat ooit in één deel werd uitgebracht. Elke kunstminnaar zou het boek in zijn boekenkast moeten hebben staan: compleet, gezaghebbend, doortimmerd en zeer leesbaar. Inclusief 1370 prachtige illustraties.

Museumkaarthouders krijgen fikse korting op Algemene kunstgeschiedenis: in plaats van € 79,95 betaalt u maar € 65!

Algemene%20Kunstgeschiedenis%209789029085175%20-%2072%20dpi.jpg
Meer over deze aanbieding
top
Zet kunst en cultuur op de kaart!
Steun musea in zwaar weer
Als Museumkaarthouder heeft u gratis toegang tot bijna 400 musea in Nederland. Door de gevolgen van de recessie, hebben veel musea het financieel moeilijk. Als grote bezuinigingen op de culturele sector een feit worden, krijgen zij het zwaar te verduren. Om aan de politiek zichtbaar te maken hoe belangrijk en breed gedragen kunst en cultuur is, lanceerde Kunst & Cultuur 2010 op 25 mei jl. de campagne Zet kunst en cultuur op de kaart. Steun deze actie en zorg ervoor dat er veel mooie musea blijven bestaan om te bezoeken met uw Museumkaart.

zetkunstencultuuropdekaart.jpg

Meer informatie
Contact
Het E-magazine voor Museumkaarthouders is een uitgave van de Nederlandse Museumvereniging. De Museumkaart wordt gesteund door de BankGiro Loterij.
Samenstelling en redactie:
Ellen Bakema en Carla Keijzer

Contactinformatie

Afmelden Stuur door

ImagePage.aspx?OntvangerID=6903d7c0-f2e0-4630-987a-4e771c6475a2&NieuwsbriefID=02e7e913-c338-448d-90f1-f19cf1a59e97&w=1&h=1

Advertisements