From: Museumkaart
To: RAI
Sent: Wednesday, May 12, 2010 13:18:37
Subject: E-magazine mei 2010

Indien u deze mail niet kunt lezen klik dan hier.

Geachte heer RAI
E-magazine
Voor Museumkaarthouders
Jaargang 2010
Van Den Helder tot Normandië, wereldwijde persfoto´s, een seculiere kathedraal, ronde schilderijen of gratis in de wolken, de aanbiedingen in dit E-magazine zijn zo divers als de musea die ze aanbieden. En dan krijgt u ook nog korting op een cursus kunstgeschiedenis, een gratis kunstboek als u het Museumtijdschrift neemt of de dvd over De Oorlog door Rob Trip als u een lot van de BankGiro Loterij koopt. Museumkaart: blijf ontdekken! Deze keer:

Kunstproject De Nollen
World Press Photo
Gratis in de wolken!
Intensief Kunstgeschiedenis
Kasteel De Haar als seculiere kathedraal
Gratis kunstboek!
Ontdek Normandië en win tickets
Bijzondere lezingen in het Rijksmuseum

Meer aanbiedingen

top Kunstproject De Nollen Den Helder
Kunstproject De Nollen
Beelden, bouwsels en schilderingen in uniek duinlandschap
R.W.VAN%20DE%20WINT%20'BEELD%203',%20DE%20NOLLENa.jpg
Kunstproject De Nollen in Den Helder is het levenswerk van kunstenaar R.W. van de Wint (1942-2006).
Slechts één uur reizen vanaf Amsterdam en één minuut lopen vanaf Station Den Helder Zuid, en je bevindt je ineens in een ‘landschap van de verbeelding’ dat je blik op de werkelijkheid verscherpt.Speciaal voor Museumkaarthouders is een exclusieve kunsthistorische lezing en rondleiding georganiseerd.

R.W. van de Wint. De Nollen, Den Helder
foto: Stichting De Nollen / Hendriktje Ruiter

Meer over deze aanbieding
Meer over deze tentoonstelling
Meer over het museum
top World Press Photo Oude Kerk Amsterdam
World Press Photo
Pietro+Masturzo.jpgWorld Press Photo organiseert ieder jaar de grootste en meest prestigieuze persfotografiewedstrijd ter wereld. De winnende foto’s worden verzameld in een reizende expositie die in meer dan honderd steden over de hele wereld is te zien. Van 23 april tot 20 juni 2010 is de expositie in De Oude Kerk in Amsterdam.Op vertoon van uw Museumkaart kunt u deze tentoonstelling GRATIS bezoeken en krijgt u 10% korting op het jaarboek.

Pietro Masturzo

Meer over deze aanbieding
Meer informatie
top Museum Jan Cunen Oss
Gratis in de wolken!
Museum%20Jan%20Cunen%20Paul%20de%20Reus,%20Mijn%20grootmoeder%20als%20Louise%20B,%201993.jpg
Heb je veel fantasie? Dan zal de wonderlijke tentoonstelling Wolkendeken van Paul de Reus je zeker kunnen bekoren. Te zien van 14 februari t/m 13 juni 2010 in Museum Jan Cunen (Oss).Speciaal voor Museumkaarthouders organiseert het museum gratis rondleidingen met conservator Fleur Junier.
De kunstenaar maakt sculpturen van mensfiguren, tekeningen en installaties waarin de mens en de alledaagse werkelijkheid centraal staan. De titel van de tentoonstelling refereert aan wegdromen en fantasie.

Meer over deze aanbieding
Meer over deze tentoonstelling
Meer over het museum
top Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs
Intensief Kunstgeschiedenis
Van oudheid tot heden in 3 dagen
VA%20michelangelo.jpgBent u al jaren van plan een college kunstgeschiedenis te volgen maar heeft u er de tijd niet voor? Of bent u er ooit aan begonnen en heeft u zoveel lezingen gemist dat u het overzicht bent kwijtgeraakt? Geen nood. De Vrije Academie organiseert in juni, juli en augustus met meer dan 20 startdata een ultrakort, grondig college kunstgeschiedenis! Tijdens twee avonden en een zaterdag doorloopt u de complete kunsthistorie. U begint op donderdag bij de oude Grieken en eindigt op zaterdag
bij de Moderne Kunst. De docenten die de intensieve lezingen verzorgen zijn ervaren, bevlogen kunsthistorici.Museumkaarthouders betalen € 115,- (normale prijs € 130,-) excl. lunch & koffie.

Michelangelo Buonarroti
Libysche Sybille, ca. 1511
Sixtijnse Kapel, Rome

Locaties, data en inschrijven
top Kasteel de Haar Haarzuilens
Kasteel De Haar als seculiere kathedraal
lezing
kasteel%20de%20Haar%20Haarzuilens-Utrecht%20Kasteel%20de%20Haar.JPG
De betekenis en herkomst van neogotische decoraties in Kasteel de Haar.De afbeeldingen in Kasteel de Haar zijn –net als een middeleeuwse kathedraal- te lezen als een boek. Vooral als een encyclopedisch naslagwerk over de geschiedenis van het geslacht Van Zuylen. Maar klopt het wel, wat we allemaal zien? Is het waar gebeurd of alleen maar een mooie imagocampagne voor de familie?

Drs. Wendy Landewé, mediëvist, leert u goed te kijken naar al die prachtig gebeeldhouwde decoraties in De Haar en laat zien dat er een hele wereld achter schuilgaat!.

Meer over deze aanbieding
Meer over deze tentoonstelling
Meer over het museum
top Museumtijdschrift
Gratis kunstboek!
bij een jaarabonnement op Museumtijdschrift
Museumtijdschrift
Museumtijdschrift is het grootste onafhankelijke kunsttijdschrift van Nederland. Onmisbaar voor iedereen die op de hoogte wil blijven van tentoonstellingen, musea en hun collecties. Museumtijdschrift staat boordevol helder geschreven artikelen en is rijk geïllustreerd. Leest u graag over oude en moderne kunst, fotografie, design en architectuur? En over archeologie, cultureel erfgoed en etnografica? Dan mag u Museumtijdschrift niet missen!

MODERN%20LIFE_2%20=300%20dpi.jpg cover_VlahoBukovach.jpg
€ 34,50 (winkelwaarde)
Modern life – Edward Hopper
Gebonden, 240 pagina’s, 160 illustraties
€ 29,95 (winkelwaarde)
Vlaho Bukovac – Kosmopoliet uit Kroatië, A Cosmopolitan Croatian
Gebonden, 200 pagina’s, 130 illustraties

Maak nu kennis met Museumtijdschrift en ontvang gratis het boek Modern Life – Edward Hopper en zijn tijd of Vlaho Bukovac – Kosmopoliet uit Kroatië. Tevens profiteert u als Museumkaarthouder van de speciale abonnementsprijs van € 49,85 (normaal € 55,70).

Meer over deze aanbieding
Meer informatie over de kunstboeken
top Normandië Frankrijk
Ontdek Normandië en win tickets
voor het “Impressionisme Festival” in Normandië
Normandie.jpgNormandië beleven is ongetwijfeld een beetje opnieuw geboren worden. Teruggaan naar de essentie van het leven om nieuwe energie op te doen, je beter te voelen. Normandië, met zijn landschappen en het licht dat zoveel schilders heeft geïnspireerd, een streek van geneugten en grote gevoelens. Van landschap tot museum, van Giverny tot Honfleur, van le Havre tot de kathedraal van Rouen, geef u met vreugde over aan deze omgeving en dring door tot het hart van deze artistieke rijkdom, die getuigt van het talent van Normandië.Het Impressionisme Festival in Normandië zal van juni tot september 2010 plaatsvinden in bijna heel Normandië. Het lijkt nu al het grootste culturele evenement van deze zomer in Frankrijk te worden.


Etretat®CRT-Normandie

Meer over deze aanbieding
Meer informatie over het festival
top Rijksmuseum Amsterdam
Bijzondere lezingen in het Rijksmuseum
rijks%202%20Girod'Italia%20S.Rebers_MG_0175.jpg
Speciaal voor Museumkaarthouders organiseert het Rijksmuseum op donderdag 20 mei en op maandag op 31 mei een bijzondere middaglezing.Restauratoren vertellen
In het restauratie-atelier van het Rijksmuseum zijn onlangs de restauraties voltooid van bijzondere Italiaanse tondi (ronde schilderijen).

De Gouden Eeuw met de kennis van nu
Deze lezing sluit aan bij de kijkroute, de persoonlijke keuze van Wim Pijbes uit eigen collectie van het Rijksmuseum ‘Een dag uit het leven in de Gouden Eeuw’.

Meer over deze aanbieding
Meer over deze tentoonstelling
Meer over het museum
Contact
Het e-magazine voor Museumkaarthouders is een uitgave van de Nederlandse Museumvereniging. De Museumkaart wordt gesteund door de Bankgiro Loterij.
Samenstelling en redactie:
Ellen Bakema en Carla KeijzerContactinformatie
Afmelden Stuur door

ImagePage.aspx?OntvangerID=258a79cc-944f-44ae-8c3c-c383f1419750&NieuwsbriefID=ca37a505-a6f1-4cc0-bcea-74cad744eb64&w=1&h=1