Mon, Apr 19, 2010 — tud-org-tbm-students-snaps: Landelijk Congres der Bestuurskunde op 10 en 11 mei 2010

LCB2010: ‘De staat van de privacy’

Op maandag 10 en dinsdag 11 mei vindt voor de tiende keer het Landelijk Congres der Bestuurskunde 2010 (LCB 2010) plaats in Theaters Tilburg. Er wordt vanuit verschillende visies gekeken naar de voor- en nadelen van het op grote schaal verzamelen van gegevens over burgers en klanten. Wat zijn de kansen én gevaren van deze verzameldrift?

Onder meer Nederlands bekendste hacker en oprichter van XS4ALL Rop Gonggrijp, Europarlementariër en voorvechter van de privacySophie in ’t Veld, onze Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer, CdK van Provincie Noord-Brabant Wim van de Donk, interim-burgemeester van Gemeente Tilburg Ivo Opstelten, Strafjuristen Inez Weski en Ybo Buruma, DWDD-dichter Nico Dijkshoorn, oud-minister Guusje ter Horst én “recht-door-zee” Rita Verdonk zullen in Theaters Tilburg op 10 en 11 mei spreken over ‘de staat van de privacy’.

Daarnaast kunt u workshops volgen van o.a. het ministerie van Madison Gurkha, John Borking, BZK en Justitie, het Rathenau Instituut, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, de Koninklijke Landelijke Politiedienst of een excursie ‘Cameratoezicht door de binnenstad van Tilburg’.

Wilt u meer informatie óf wilt u zich graag inschrijven? Surf dan naar www.lcb.nl en schrijf u in!

Graag tot ziens op het LCB2010: de staat van de privacy!

Source: TU Delft Blackboard

Advertisements