From: “Hoek, Toke” <@tudelft.nl>
To: RAI <@yahoo.com>
Cc: Admission Msc2 <@TUDelft.NL>
Sent: Monday, September 17, 2007 11:51:01
Subject: RE: Aplication Dossier

Dear Ronald,

Please see below for my answers.

Kind regards,

Toke

Ms Toke Hoek

International Relations Office

Faculty of Technology, Policy and Management

Jaffalaan 5, room b2.020

2628 BX  Delft , the Netherlands

Phone 31 15 2783367

Fax     31 15 2784811

www.tbm.tudelft.nl


From: RAI [mailto:@yahoo.com]
Sent: donderdag 13 september 2007 16:54
To: Hoek, Toke
Subject: Aplication Dossier

Dear Ms. Toke Hoek,

About the application dossier, in MSc Application Form, in point

4. A certified copy of your final transcript (or transcripts) in the original language.
5. A certified translation of your final transcript (or transcripts) into English, French, German or Dutch.

My transcript from my home university is already bilingual (English and Indonesian), do I have to make Certified Translation? of I just can use my bilingual transcript for point 4 and 5?

If the transcript is bilingual you don’t need to send a certified translation.

Second question, is it OK to put certificate from my exchange program in application dossier? (And also certificate from JASSO Scholarship)

It is OK, but not mandatory for your application.

Third question, if it is fine to put those “additional documents” is there any order to put it? for example, I should put it in the last of my documents, No specific order is required.

Fourth Question, I’ll use DHL to send the application dossier. They need Contact person and phone number in Delft (otherwise they don’t want to accept the package), could you give me one?

Mr. Rik van Leeuwen

Admissions Office

Jaffalaan 9a

2628 BX Delft , the Netherlands

Thank you for your answer.

Best Regards,

RAI


***


From: RAI <@yahoo.com>
To: “Hoek, Toke” <@tudelft.nl>
Sent: Wednesday, September 19, 2007 9:12:28
Subject: RE: Aplication Dossier

Dear Ms. Toke Hoek

Thank you for the answer, but for the fourth question, could you give me Phone Number of the Contact Person? DHL will ask for this.


Fourth Question, I’ll use DHL to send the application dossier. They need Contact person and phone number in Delft (otherwise they don’t want to accept the package), could you give me one?

Mr. Rik van Leeuwen
Admissions Office
Jaffalaan 9a
2628 BX Delft , the Netherlands

Thank Your

Ronald A. Indra


***

From: “Hoek, Toke” <@tudelft.nl>
To: RAI <@yahoo.com>
Sent: Wednesday, September 19, 2007 9:17:53
Subject: RE: Aplication Dossier

Dear Ronald,

The phone number is 3115 27880**.

Kind regards,

Toke

Ms Toke Hoek

International Relations Office

Faculty of Technology, Policy and Management

Jaffalaan 5, room b2.020

2628 BX  Delft , the Netherlands

Phone 31 15 2783367

Fax     31 15 2784811

www.tbm.tudelft.nl

***

From: Admission Msc2 <@TUDelft.NL>
To:@yahoo.com;@gmail.com
Sent: Tuesday, October 30, 2007 15:23:44
Subject: confirmation of receipt/Indra/120882

Dear Mr Indra,

We herewith confirm receipt of your MSc application. We will forward your application to the selection committee. As soon as the selection committee has taken the admission decision we will inform you by e-mail. This process may take up to 9 weeks. We realise you will be anxious to know the outcome as soon as possible. However, as we are changing over to a new MSc database system and we have large numbers of applications to process we are unable to answer questions about your application during this 9 week period.

With kind regards,

Mr J.B.A. Stals

Head of the International Office

Delft University of Technology

Taiwan: Taipei (3 & 4 November), European Higher Education Fair (EHEF), Taipei World Trade Centre, Second Exhibition Hall, No. 3 Sung-Lian Road, Taipei 110

UK: Manchester (21 November), The Postgraduate Study Fair 2007, Manchester Central (formerly The G-Mex Centre)

France: Paris , X-Forum, (22 November), Ecole Polytechnique, Palaiseau

Indonesia: Surabaya , Yo
gyakarta, Jakarta , Bandung
(24 November –  1 December)

Vietnam: Hanoi (7 – 9 December); Ho Chi Min City (12 December)

***

From: “Ree, Jacobine van de” <@NUFFIC.NL>
To: @yahoo.com
Sent: Wednesday, November 14, 2007 14:27:39
Subject: FW: Indra, R. 2HSP-HP.07/ 221

Dear Ronald,

Please contact the contact person of the TU Delft about further steps to be taken and about the application process of the institution.

Concerning the scholarship it is not possible to postpone it to an other academic year. Your scholarship award is for the second round HSP Huygens Programme 2007, academic year 2007 – 2008.

Kind regards,

The HSP team,

Jacobine van de Ree


Van: RAI [mailto:@yahoo.com]
Verzonden: zaterdag 10 november 2007 6:31
Aan: Helstone, Louis
Onderwerp: Re: Indra, R. 2HSP-HP.07/ 221

Dear Mr. Louis Helstone

Thank you for your email. I am grateful that my application for HSP Huygens was successful.

I have question about the term and condition

Term no. 6. If you are unable to start your studies or the research for which the scholarship wasmade available, or if you are unable to start on time, or if there is a considerable delay in your studies, or if you realize during your studies that you are unable to follow the programme in its entirety for whatever reason, you must immediately inform Nuffic about this in writing.Following consultation, Nuffic will then take a decision on whether to allow the scholarship to continue, or otherwise to withdraw or amend it.


Currently I am still waiting for my admission status at TU Delft. I received an email from International Office at TU Delft on Oct 30th 2007, that it has received my application and needs time (up to 9 weeks) to process the applications. What will happened to my scholarship status if I received the result of my admission in early or mid January? Does it possible to start my study in TU Delft not in Semester 2 academic year 2007/2008, but i
n Semester 1 academic year 2008/2009? In that case, is it possible to postpone the scholarship (I apply for HSP Huygens Second Round) to the next academic year (2008/2009)?

Thank you very much for your answer.

Best Regards,

RAI
Jakarta, Indonesia

” Helstone, Louis ” <@NUFFIC.NL> wrote:

<<2HSP-HP-beschikking-mail.rtf>>
Dear HSP candidate, Please find enclosed a letter regarding your application for the second round HSP Huygens Programme 2007. You will soon receive the original letter by regular mail. Yours sincerely, The HSP-team email: hsp.nuffic@gmail.com


***

From: RAI <@yahoo.com>
To: “Hoek, Toke” <@tudelft.nl>
Sent: Wednesday, November 14, 2007 15:40:21
Subject: HSP Huygens Result

Dear Ms. Toke Hoek,

I’ve received email from Nuffic stated that I am successful in my application in HSP Huygens scholarship, on condition that I am admitted to my chosen programme of study and obtain a residence permit (where applicable) for the period of my study or research in the Netherlands.

I want to know, does it possible to ask for postpone for entering MSc Program (if I get accepted in semester 2 academic year 2007/2008)  to the Semester 1 academic year 2008/2009? If it is possible, do I need to submit another application for academic year 2008/2009?

The reason that I want to postpone my entry to MSc Management of Technology Program because currently I am bind with contract with my employer (Conoco Phillips Indonesia) to accomplish my business apprentice training until  mid-2008. In my opinion the training itself is important for me to know the oil and gas business world and give me solid background before I study Management of Technology in TU Delft (one of the option in MoT is Energy). On the other hand, I can still secure my job in Conoco Phillips Indonesia upon my graduation from Netherlands.

Currently I need your advise about this condition.

Best Regards,

Ronald A. Indra


***


From: Admission Msc2 <@TUDelft.NL>
To: @yahoo.com
Sent: Friday, November 16, 2007 13:54:49
Subject: RE: HSP Huygens Result

Dear Ronald,

Thank you for your message. Regarding postponing your study I have to inform you that it has consequences for your HSP Huygens scholarship. This scholarship is awarded for your study which starts in February 2008. If you would like to start your study at TU Delft September 2008, first you will have to apply for admission again (send your MSc application form 2008-2010 to Admission Office TU Delft, http://www.tudelft.nl/msc!) and secondly you will lose this HSP Huygens scholarship and has to apply for HSP Huygens as of September 2008 again. (www.nuffic.nl/hsp)

I hope you are able to start in February in Delft .

Good luck with all your preparations.

With kind regards,

Ms. Renee Aggenbach

TU Delft / International Office


***


From: RAI <@yahoo.com>
To: Yenni Setiawan <@student.tudelft.nl>
Sent: Friday, November 16, 2007 14:51:00
Subject: HSP Huygens

Dear Yenni,

aku minggu lalu baru dapet kabar dari HSP Huygens, bahwa aku dapet dapet beasiswanya on condtion aku keterima di TU Delft.

Aku mau nanya2 tentang mulai kuliah di semester 2, apakah akan ada kesulitian, karena materi semester1 aku skip? dan apakah ada yg mulai masuk di semester 2? Kira2 kalo masuk dari semester dua kita akan bengong nggak ya?

Aku skrg lagi terikat kontrak di Conoco Phillips…. aku pengen tahu aja kondisi disana dulu, soalnya disini lumayan enak kerjanya, dan rencananya kalo bisa postpone kalo keterima di Delft, rencananya pengen masuk Sept 2008 aja

Btw, misalnya keterima HSP Huygens, abis itu aku withdraw, kira2 diblack list nggak ya??

Bisa janjian chatting ga ya? aku ada bbrp hal yg mau ditanyakan tentang TU Delft

Thanks,

Ronald


***


From: Yenni Setiawan <@student.tudelft.nl>
To: RAI <@yahoo.com>
Sent: Friday, November 16, 2007 15:15:33
Subject: RE: HSP Huygens

hi Ronald,
Sblmnya selamet yah!😉..susah lhuo tuk dpt Huygens, that proves ur quality!😉
kynya ga bakal di black list kok..bagi mreka itu udah biasa klo ada org yg berubah pikiran..
tokh instead, dananya bisa mreka kasih ke waiting list😉
hm mnrt aku sebaiknya kmu mulai dr awal..jgn dr tengah2….biar lebih flowing studinya :)…
krn mreka udah bikin program sedemikian rupa…shingga course2nya sequential gitu..walopun mreka bilang bs mulai dr tengah2…tp bener deh..akan lbh lancar klo kmu mulai dr awal 😉
jd sebaiknya kamu mulai dr september 2008..biar ga pusing..
soalnya kaya aku aja yg cmn telat 1 quarter cukup keteteran ngejernya..
krn selain blajar..kita jg mesti nyesuain diri ma lingkungan..so it takes quite sometime🙂
klo mo chat mgkn hr minggu ini jm 11 mlm wkt jkt gmn?
ok deh..sampe nanti !;)
yenni

***

From: RAI <@yahoo.com>
To: Yenni Setiawan <@student.tudelft.nl>
Sent: Friday, November 16, 2007 15:46:18
Subject: RE: HSP Huygens

Hi Yenni,

Thanks atas jawabannya. Kalo chatting minggu malam mungkin agak sulit buat aku, soalnya aku online dari warnet, dan warnet ini jam 10an udah mulai tutup gitu…..

bisa propose another time nggak?

Td chatting sama temen aku, katanya kalo aku mundur bakal diblack list,. kira2 bagaimana ya? itu beneran ga? soalnya kalo pihak penerima beasiswa melihat aplicantsnya mundur, dan dia daftar lagi buat semester berikut? Beasiswa HSP Huygens aku ga bisa di-postpone….. kalo postpone itu han
gus, jadi mesti daftar dari awal lagi….

Thanks

Ronald


***

From: RAI <@yahoo.com>
To: Desiree <@yahoo.com>
Sent: Friday, November 16, 2007 16:48:20
Subject: Study di Belanda

Hi Des,

Soal buku yg ada elunya… emang rasanya peran elu menentukan deh. Apa kabar di Eindhoven? lulus tahun 2008 ya…..rencana ngambil studi lanjut lagi ga?

Des, gw mau nanya tentang studi lanjut di Belanda. Gw udah daftar TU Delft (Management of Technology) dan HSP Huygens Scholarship. HSP Huygens udah ada hasilnya dan gw keterima u/ masuk Sem 2 (Feb 2008) on condition gw keterima di Delft.

Nah, masalahnya gw daftar HSP Huygens yg buat sem 2 ini sebenarnya kebetulan (atau bisa dibilang kecepetan dan kalo mau dibilang tanpa perhitungan jg bisa) soalnya rencananya awalnya gw mau daftar buat tahun ajaran 2008/2009 masuk semester 1 (September 2008)

After ngobrol2 sama anak2 indo yg ngambil MoT di TU Delft, doi bilang kalo bagusan gw masuk semester 1 aja, daripada semester 2, karena ada prequisites di semester 1. Ini yg MoT masuk semester 2 jg baru dicoba tahun 2008 (feb), jd bisa dibilang kalo gw masuk gw kelinci percobaan.

Kondisi gw skrg lagi terikat kontrak sama employer gw (Conoco Philips), kita emang bisa ambil “leave for study” tp gw nggak enak baru bbrp bulan kok minta2 kaya gitu….kalo setahun rasanya gpp, training udah kelar, dan emang ada bbrp yg kaya gitu tahun2 sebelumnya (tp setelah hampir setahun baru study lanjut)

Kmrn gw email, nanya kemungkinan postpone ke sept 2008, katanya gw mesti daftar dari awal lagi and beasiswa HSP Huygens gw hangus, dan gw harus appy lagi dari awal buat beasiswa…. Menurut elu kalo gw apply lagi, nama gw diblack list nggak?

Oh ya, keep it secret dulu, soalnya gw ada kepikiran u/ withdraw dari Hugyens and daftar lagi buat Huygens, tp yg masuk sept 2008, buat securing my job pas gw balik ke Indo (soalnya gw ada training nih setahun😦 … awalnya gw mikir Huygens susah banget keterimanya…… jd gw terus terang kaget banget pas keterima….

Thanks Des (keep it secret dulu ya)

Ronald


***

From: Stefani Dyasih <@yahoo.com>
To: RAI <@yahoo.com>
Sent: Friday, November 16, 2007 17:11:17
Subject: Re: Fwd: RE: HSP Huygens Result

Kereeeennnn… Selamat ya Ron..

Kabur aja.. Lu kan gak butuh training itu buat kuliah.. Kudu bayar kompensasi nggak?

Nyantai aja lagi Ron. The thing is lu kudu milih apa yang lu bener-bener mau jalanin. Emang mau lu jadi safety officer seumur-umur? Kalo lu suka kerjaannya ya udh, terserah lu.

Kabarin ya Ron..

PS: Kalo lu udh di eropa asik d, bisa jalan bareng hehehe..

Regards,
Stefani

RAI <@yahoo.com> wrote:


Hoi Stef,

Gw keterima HSP Huygens scholarship. The problem is, gw pengen nunda ini sampe september 2008, yg bisa bikin hangus beasiswa gw….

Gambling….. ambil HSP Huygens or enggak…. Training gw disini blm kelar lagi😦 at least kalo training gw udah kelar, gw bisa ambil leave without pay. Gw blm pengen ninggalin employer gw skrg… (Feb 2008) maksud gw…. banyak yg belum gw pelajari, dan ga enak kalo take “cuti study” pas gw blm setengah tahun.

Tuh kan kata gw, pas saat gw dalam status “keterima or enggak feb ini, gpp deh” justru gw keterima…..

Gw chatting sama anak S2 MoT TU Delft, dia bilang, bagusan mulai semester 1 daripada semester 2, soalnya mata kuliahnya sequential gitu……

~Need advice~

***